تاثیر زهر زنبور عسل در درمان بیماری MS
تاثیر زهر زنبور عسل در درمان بیماری MS

تاثیر زهر زنبور عسل در درمان بیماری MS

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت معلم که مجری طرح تحقیقاتی درمان MS با زهر زنبور عسل می باشد بیان کرد نتایج این تحقیقات در کنفرانس «طب تكمیلی» در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان پذیرفته شده است و در اجرای این تحقیقات بیماری MS به موشهای صحرایی نژاد «ویستار» القا شد ، و تاثیر زهر زنبور عسل روی این موش های دارای بیماری MS مورد بررسی قرار گرفت در این بررسی ، غلافهای میانی اعصاب ملینی با تاثیر زهر زنبور عسل شروع به بازسازی و ترمیم كردند.

در حقیقت بیماری MS یک نوع اختلال در سیستم عصبی مغز است که در حالت وخیم این بیماری منجر به مرگ بیمار می شود. در بیماری MS بیمار با تخریب سیستم عصبی روبه رو و منجر به تخریب غلاف‌های میانی اعصاب ملینی می‌شود.

او بیان کرد این تحقیقات یکی از بخش های طرح تحقیقاتی جامع تاثیرات بیولوژیك زهر زنبور عسل می باشد که در آن تاثیر زهر این حشره در درمان بیماری‌های دیگر نیز در دست تحقیق و بررسی است.

گفتنی است این طرح تحقیقاتی توسط ساره رجبی، دانشجوی كارشناسی ارشد رشته سلول تكوینی و با راهنمایی دكتر نبیونی به مدت یك سال در مركز تكثیر و پرورش جانوران آزمایشگاهی دانشگاه تربیت معلم به نتیجه رسیده است.مركز تكثیر و پرورش جانوران آزمایشگاهی اردیبهشت ماه سال گذشته در پردیس دانشگاه تربیت معلم گشایش یافت.

خستگی در بیماران ام.اس

دكتر فازر در سال ۱۹۹۶ در یك طرح كلینیكال با زهر زنبورعسل اعلام نمود علائم خستگی در بیماران ام.اس به میزان بسیار زیادی بهبود می‌یابد. وی در همین تحقیق تایید نمود فعالیت‌های روزمره بیماران به نحو چشمگیری گسترش می‌یابد.
در سال ۱۹۹۷ دكتر بلانتی ایمونولوژیست آمریكایی بهبود ۶۰ درصدی را با این شیوه گزارش داد و اعلام نمود زهر زنبور عسل برای بیماران ام.اس كاملا ایمن است.
در سال ۲۰۰۱ دكتر هازر از آمریكا نشان داد كه زهر زنبور عسل ۶۹ درصد در درمان این بیماری موثر است.
در سال ۲۰۰۵ یگ گروه متخصص مغز و اعصاب از كشور هلند طی یك كار تحقیقاتی شش ماه روی بیست بیمار مبتلاء به ام.اس اعلام داشتند كه این شیوه درمانی هیچگونه اثری در درمان این بیماری نداشته است.

اما كارهای تحقیقاتی كه در كشور ما در این چند سال اخیر صورت گرفته حاكی از مثبت بودن اثر زهر زنبور عسل در درمان بیماری ام .اس است. در سال ۱۳۷۵ آمپولهای زهر زنبور عسل توسط چندین محقق ایرانی در موسسه سرم سازی رازی ساخته شد.

بیماری ام اس و زهر زنبور عسل:

هیچ زنبورداری در كشور ما مبتلاء به بیماری M.S نبوده و این موضوع توسط یك طرح آماری توسط مهندس سیدی و همكاران در سال ۱۳۸۵ به اثبات رسید.
در یك تحقیق كلنیكال با زنبور زنده در استان اصفهان توسط دكتر چیت‌ساز میزان اثر بخشی زهر زنبور عسل در بیماری ام.اس قابل قبول ذكر گردید.
در یک تحقیق دیگر دکتر نبییونی علام نمود التهاب ناشی از تزریق ماده اتیدیوم بروماید با تاثیر زهر سبب فعال سازی سلول‌های لنفوسیتT وB گردیده و نهایتا سبب کاهش التهاب می‌گردد.

ثابت شده كه زهر زنبور عسل ماده‌ای كاملا ایمن است و توسط FDA برای حساسیت‌زدایی افراد حساس مورد تایید قرار گرفته است. دوز كشنده زهر زنبور (LD50) بسیار پایین و حدود ۸/۲ میلی گرم بر كیلوگرم وزن زنده می‌باشد بطوری كه فردی با ۷۰ كیلوگرم وزن نیاز به ۲۰۰ میلی‌گرم زهر زنبور یا ۱۶۰۰ نیش زنبور در یك زمان نیاز دارد تا خطر مرگ برای او پیش آید ، البته برای برخی از افراد که به نیش زنبورعسل حساسیت دارند به این صورت نمی باشد.

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود:

تاثیر زهر زنبور عسل بر درمان کمردرد

خاصیت دارویی زهر زنبور عسل