تاثیر زهر زنبور عسل بر درمان كمردرد
تاثیر زهر زنبور عسل بر درمان كمردرد

تاثیر زهر زنبور عسل بر درمان كمردرد

تحقیقات اخیر پژوهشگران بیانگر این است زهر زنبور عسل می تواند التهاب را کاهش دهد و کمر درد را درمان کند. این نوع درمان در زمان باستان استفاده می شده است که در آن از نیش زنبور عسل برای درمان بیماری های گوناگونی استفاده می‌شده است که می‌توان در پزشکی نوین هم از آن استفاده کرد. نتایج تحقیقات محققان دانشگاه اكستر نشان داده است زهر زنبور عسل دارای ترکیباتی است که درد مفاصل را می‌تواند کاهش دهد . در دانشگاه كارولینای شمالی نیز تحقیقاتی مبنی بر تاثیر زهر زنبور عسل را روی درد كمر و پا صورت گرفته است.

نتیجه تحقیقات نشان داده زهر زنبور عسل درد را حدود 70 درصد کمتر میکند اما با توجه به این که درمان های دیگری نیز استفاده شده بود در پروسه تحقیقات تعیین دقیق میزان كاهش درد بوسیله زهر زنبور عسل دشوار بوده است. در تحقیقات جدید پژوهشگران و محققان نیش زنبور عسل برای درمان كمر دردهای مزمن با تزریق آب نمك مقایسه می‌كنند. در این تحقیقات زهر خشك شده زنبور عسل را به یك ژل تبدیل می کنند و با روش طب سوزنی به 10 نقطه در کمر تزریق میکنند . این تحقیقات جدید در بیمارستان «گانگ دونگ» كره‌جنوبی روی 100 بیمار انجام خواهد شد که در آن نیمی از بیماران تحت درمان واقعی قرار می‌گیرند و نیمی دیگر دارونما دریافت می‌كنند. هر دو گروه طی سه هفته شش جلسه درمان دریافت می‌كنند.

سخنگوی موسسه خیریه درمان آرتریت در انگلیس گفت: «شواهد داستانی و روایی زیادی وجود دارد كه نشان می‌دهد زهر زنبور عسل می‌تواند برای درمان آرتریت التهابی و همچنین كاهش درد ناشی از این بیماری استفاده شود

در پائین با خصوصیات نیش زنبور عسل و همچنین پروسه تولید زهر در بدن زنبور عسل آشنا می شویم

خصوصیات نیش زنبور

نیش زنبور عسل دارای ترکیبات مختلفی از قبیل: آنزیم ها، پروتئین ها و اسیدهای آمینه می باشد.این ماده بدون رنگ و دارای مزه شیرین و کمی تلخ می باشد. قابل حل در آب می باشد. اگر با هوا برخورد کند، تبدیل به کریستال سفید متمایل به خاکستری می شود.نیش زنبور عسل دارای موادی می باشد که به سیستم اعصاب، قلب و غده فوق کلیه کمک می کند.

پروسه تولید زهر در بدن زنبور عسل

زهر زنبور عسل که توسط غده تولید زهر زنبور کارگر ساخته می‌شود در داخل کیسه‌ایی به نام کیسه‌ی زهر ذخیره شده و در هنگام نیش زدن زنبور ،‌ از طریق مجرای داخل نیش به بدن شخص نیش خورده وارد می‌گردد. تولید زهر بلافاصله پس از تولد زنبور آغاز می‌شود و به تدریج با مسن‌تر شدن زنبور مقدار آن بیشتر می‌گردد. وقتی زنبور به سن حدود 16 تا 19 روزه‌گی رسید ، کیسه‌ی زهر آن کاملا پر از زهر شده و ترشح زهر متوقف می‌گردد.
زنبور کارگر در این سن معمولا وظیفه‌ی محافظت از کلنی را عهده‌دار می‌باشد. کیسه‌ی زهر زنبورهای کارگر در بهار و تابستان حدود 16 تا 20 روز پس از تولد پر می‌شود ولی برای زنبورهای کارگر پاییزه این عمل 4 تا 5 روز دیرتر انجام می‌گردد. زنبورهای کارگر در زمستان نیز قادر به تولید ورذ خیره زهر می‌باشند. مقدار زهر تولید شده توسط یک زنبور کارگر حدود 100 تا 150 میکروگرم می‌باشد که این مقدار بستگی به سن زنبور، مقدار گرده گل موجود در کلنی، نژاد و زمان سال دارد. بیشترین مقدار زهر توسط زنبورهای تابستانه تولید و ذخیره می‌شود ، در صورتی که گرده گل از جیره غذایی زنبور حذف شود ، زهر نیز متوقف خواهد شد.

احتیاط کنید: اگر شما دیابت ، سیفلیس ، سل یا آلرژی شدید به نیش زنبور عسل  دارید ، از این نوع درمان استفاده نکنید.

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود:

تاثیر زهر زنبور عسل در درمان بیماری MS

خاصیت دارویی زهر زنبور عسل